Přinášíme Vám nejdůležitější rady, tipy a návody pro grilování. Přikládáme i užitečné VIDEA, které Vám usnadní grilování;)
-
Potraviny na grilování mějte vždy do poslední chvíle v lednic, nikdy nenechávejte marinovat maso při pokojové teplotě.
-
Nepoužívejte nikdy stejný talíř pro syrové a hotové maso.
-
Vždy pečte maso při dostatečně vysoké teplotě, aby se propeklo i uvnitř.
-
Maso se nebude přichytávat, pokud rošt dobře namastíte.
-
Po každém grilování rošt řádně očištěte kartáčem.
-
Nenapichujte vidličkou maso při obracení. Používejte výhradně kleště.
-
Steaky, bifteky, ale i ostatní maso otáčejte nejlépe pouze jednou, nebude tolik vysušené, bude šťavnatější a velmi dobře propečené i uvnitř.
-
Profesionální kuchaři zásadně používají jen hrubou sůl a čerstvě namletý nebo natlučený pepř. Oproti jemné soli se hrubá sůl na pokrmech netaví a tolik je nevysušuje. Tlučený pepř je výrazně aromatičtější než mletý ze sáčku.
-
Steaky budou chutnat mnohem lépe, pokud na ně po ugrilování položíte plátek ochuceného másla a necháte ještě pár minut odpočinout přikryté poklopem nebo miskou.